ЗАЕДНО ДО СВОИТЕ ЦЕЛИ !

📣Нашата можност на старт на свој бизнис е за отворена за тебе. И за сите што ги знаеш.

А зошто да започнеш свој бизнис ? 📢

Битно е да расчистиме една важна работа во глава, уште на старт од оваа година (ако веќе ја имаш во глава, ти честитаме, и те повикуваме веднаш да ни се приклучиш во нашиот тим):

👉Работа = Бизнис

👉Да !

1️⃣ Вработување = некој ти дава работа и за сработената работа те плаќа (таканаречен работодавец, или народски газда). Ти му продаваш свое време и знаење, и за компензација добиваш пари.

Колку повеќе одговорност ќе преземеш, толку повеќе ќе те плати. А „поголемата плата“ подразбира твој личен развој – твое повеќе знаење, повеќе вештини, повеќе искуство, повеќе одговорности. Му носиш повеќе, те плаќа повеќе.

🔔И ова е бизнис !

👉А кој те плаќа ?

👉Купувачот – клиентот – потрошувачот.

2️⃣ Самовработување = наоѓаш можност, гледаш потенцијал и осеќаш дека ти-со тоа што си-можеш да се активираш, да работиш, за сработеното да си платен.

Често, почетокот е – ти си сам. Па расте обемот на работа. Па создаваш тим, тимот расте.

🔔И ова е бизнис !

👉А кој те плаќа ?

👉Купувачот – клиентот – потрошувачот.

Кој модел ќе го одбереш за да профитираш од својата работа, е твој избор !

А изборот е директно поврзан со твоите цели и амбиции, подготвеност за преземање одговорност. И најважно, подготвеност за раст и личен развој, во која и да област ќе ти затреба, за успешно да го водиш својот бизнис (како вработен или самовработен).

Започнување на свој бизнис е всушност самовработување !

Наликува на one man show на сам почеток, а не е баш така. Често, окото лаже – многу луѓе, голема фирма-голем бизнис; а еден човек-занаетчија, сам свој мајстор.

👉Mindset !

📣Ги бараме амбициозните!

Тие што не се задоволуваат со просек, сакаат живот без лимити, и подготвени се да преземат одговорност за својот живот и да развијат свој бизнис со кој ќе си ги остварат своите цели. Преку тимска работа. Во разработен систем. Со знаење од нашата Entrpreneurship Academy, каде повеќе од 30 години се акумулира секојдневна пракса, знаење, вештини, кои се гаранција за успех !

👉А кои се твоите цели за 2023 и следните 5 години ?

Дознај повеќе на 👉https://svojbiznis.com – како можеш и ти во нашиот тим со можноста која ти се нуди (штом го дочита постов до тука 😊) и буквално со уживање и радост, да создадеш профит. За себе, за целата фамилија, и 3 свои поколенија.

Те чекаме на инфо состанок .

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *